SARAJEVO

Najavljene nove usluge i pogodnosti u 2020. godini

Obnova članstva najbolji je pokazatelj uspješnog i dobrog rada kompanije, rekao Bajramović

Piše: A. Č. / Avaz.ba

6.2.2020

S današnje pres konferencije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U prostorijama hotela ''Hollywood'' u Sarajevu danas je, povodom obilježavanja Dana osnivanja BIHAMK-a, održana svečana sjednica Skupštine.  

Tradicionalno, BIHAMK organizira svečanu ceremoniju na kojoj dodjeljuje priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba te sa svojim uposlenicima, partnerima i predstavnicima medija obilježava godišnjicu osnivanja, Dan BIHAMK-a.

Na početku svečane sjednice Skupštine prisutnima se obratio Elmedin Bajramović, generalni sekretar BIHAMK-a, koji je istakao kako su i u prošloj godini zabilježili rast članstva te uspješno realizirali nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake. 

- Obnova članstva najbolji je pokazatelj uspješnog i dobrog rada kompanije. U ovom trenutku smo najbolja i najuspješnija organizacija koja pruža najviše usluga, ali i asistencija pomoći na cesti... Prikupljamo ogroman broj informacija kako u Bosni i Hercegovini tako i širom Evrope - rekao je Bajramović.




Sigurni prvačići u saobraćaju

Osim kontinuiranog rasta članstva (BIHAMK je na kraju prošle godine imao više od 61.000 članova), prethodnu godinu je obilježio veliki broj intervencija pomoći na cesti (skoro 50.000). Prošle godine BIHAMK je nastavio s realizacijom projekta videonadzora saobraćaja, tako da su danas u funkciji čak 74 kamere na cijeloj teritoriji BiH.

Elvedin Hasanović, direktor BIHAMK asistencija, istakao je da će nastaviti s projektima videonadzora.

- Postavit ćemo kamere na dodatnim lokacijama, a riječ je o oko 100 kamera. Bitno je napomenuti i uspješnu saradnju sa susjednim zemljama jer je sada omogućeno da naši korisnici putem aplikacije prate i stanje na cestama i u Hrvatskoj i Srbiji - rekao je Hasanović.

Osim navedenih projekata, BIHAMK je, u saradnji s Međunarodnom automobilskom asocijacijom (FIA), realizirao nekoliko kampanja koje imaju za cilj sprečavanje ili smanjenje broja saobraćajnih nezgoda na cestama, od kojih je značajno navesti nastavak kampanje „Sigurno vezani u vozilu“, u kojoj smo prvi put prethodne godine koristili simulator saobraćajne nesreće.

Također, za najmlađe učesnike u saobraćaju realizirana je kampanja „Sigurni prvačići u saobraćaju“. Za stariju populaciju vozača organizirana je akcija „Neka godine budu samo broj – Vidim i vozim“.  

S današnje pres-konferencije. S. Saletović

Stabilan rast organizacije

Tokom 2019. godine nastavljena je implementacija projekta „Sistem za videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta“. Uz novi videozid u prostorijama Informativnog centra ostvaren je izuzetan pomak u informiranju javnosti o stanju na cestama.

Nove pogodnosti i projekti su najavljeni i za 2020. godinu. Uskoro će u još većem obimu biti popularizirano korištenje BIHAMK-ove aplikacije, a nastavit će se s realizacijom projekta videonadzora saobraćaja postavljanjem novih kamera u što većem broju.

- Za 2020. godinu, zahvaljujući stabilnom rastu organizacije i stalnoj želji da budemo prisutni u svakom dijelu teritorije Bosne i Hercegovine, pokrećemo i investicioni ciklus u okviru kojeg pokrećemo izgradnju BIHAMK centara u Bihaću i Tuzli, te izgradnju centralne poslovne zgrade BIHAMK-a u Butmiru - istaknuto je na sjednici Skupštine.

Na polju učlanjivanja građana u BIHAMK pri kraju je implementacija projekta "SMS plaćanje članarine", koji će omogućiti velikom broju članova i građana učlanjenje u BIHAMK putem jednostavne platforme. Do kraja 2020. godine planiramo učlanjenje više od 70 hiljada članova. Besplatna dodjela dječijih sjedalica članovima bit će nastavljena i u tekućoj godini, a posebna pažnja će biti posvećena edukaciji roditelja o pravilnom korištenju sjedalica.

BIHAMK je u toku 2019. godine instalirao i dvije punionice za električna vozila, kako bi svojim članovima, ali i svim vozačima koji koriste vozila na električni pogon pružio kvalitetnu i kompletnu uslugu, ali i dao doprinos u poboljšanju kvalitete zraka i životne sredine u našoj zemlji.

Korisnicima BBI Premium i Prestige paketa besplatna članarina u BIHAMK-u

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) potpisali su danas u Sarajevu ugovor o poslovnoj saradnji, čijom je realizacijom svim korisnicima BBI Premium i BBI Prestige paketa omogućena besplatna godišnja članarina u BIHAMK-u.  

Ugovor su na svečanoj ceremoniji potpisali Muamer Salkić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke, i Elmedin Bajramović, generalni sekretar BIHAMK-a.

- BBI banka svojim klijentima nastoji pružiti vrhunski kvalitet usluge, a uspostavljanjem saradnje s BIHAMK-om želimo našim klijentima pružiti dodatnu sigurnost i tokom vožnje. Korisnicima BBI Premium i Prestige paketa proizvoda i usluga na raspolaganju su različite pogodnosti kao što je podizanje gotovine na svim bankomatima u BiH i inozemstvu bez naknade uz MasterCard GOLD karticu, besplatan pristup poslovnim salonima na aerodromima u Sarajevu, Beogradu i Beču, aktiviranje elektronskih usluga eBBI i mBBI bez naknade, kao i plaćanje režijskih troškova bez provizije koristeći uslugu e-režija. Uz BBI kupovnu karticu naši klijenti mogu kupovati na rate do 36 mjeseci - u cijelom svijetu - izjavio je Salkić i pozvao i postojeće korisnike BBI paketa da se prijave za Premium ili Prestige pakete i ostvare besplatnu članarinu u BIHAMK-u. 

Ponosni smo što je BBI banka prepoznala važnost sigurnosti na cestama i BIHAMK-a kao nosioca takvih aktivnosti, te što su za svoje klijente odabrali članarinu u BIHAMK-u kao dodatnu sigurnost na svim putovanjima u zemlji i inozemstvu. BIHAMK je odavno prepoznat kao najbolji prijatelj svakog vozača u kojeg povjerenje svakim danom raste, što dugogodišnji rast broja članova dokazuje uz rast svih poslovnih aktivnosti organizacije - rekao je Bajramović.

Na današnjoj svečanosti potpisana je pristupnica kojom je BIHAMK zvanično postao član BBI VIP Business Cluba. Inače, BBI VIP Business Club je poslovni klub privrednika i poduzetnika, koji domaćim i stranim poslovnim subjektima (fizičkim i pravnim licima, privrednim komorama, udruženjima, asocijacijama...), a prevashodno klijentima BBI banke pruža mogućnost poslovnog okupljanja, uspostavu poslovnih kontakata i saradnje, realizaciju konkretnih poslova, privlačenje stranih investicija i poticanje izvoza roba i usluga iz Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja bh. privrede i njenog povezivanja s drugim privredama, te izgradnju poslovnih odnosa širom svijeta.

Tradicionalno, na svečanoj ceremoniji dodijeljena su priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba.

Zlatnu plaketu BIHAMK-a dobili su:

1. Auto centar Tomić – Mostar/BMW BiH 

2. Adriatic osiguranje Sarajevo

3. Auto servis „Dženo“ Kladanj

4. MUP Zeničko-dobojskog kantona, PS Doboj-Jug

5. Pobjeda RUDET, Goražde


Dobitnici Srebrene plakete BIHAMK-a su:

1. Auto karting klub „Profesional“ Banja Luka

2. Fazum-gradnja Ilijaš 

3. Dobrovoljno vatrogasno društvo Grude

4. MUSAGIĆ d.o.o. Jajace 

5. Lactalis BH

6. OPUS Mostar 

7. Osnovna škola „Đurđevik“ Živinice

8. Osnovna škola „Hamdija Kreševljaković“ Sarajevo 

9. Savez RVI „Sinovi Drine“ Goražde

10. Vučna služba Dalas BN – Bijeljina  

Član Upravnog odbora Rasim Kadić dobitnicima je uručio Zlatne i Srebrene značke BIHAMK-a. 

Zlatnu značku BIHAMK-a dobili su:

1. Ante Drinovac (Mostar) 

2. Alija Grabovica (Sarajevo)

3. Gordana Ježek Vukasović (Sarajevo) 

4. Branislav Jukić (Tešanj)

5. Elvedin Mahmutović (Sarajevo)  

6. Željko Moravčić (Brčko)

7. Šemso Muharem (Goražde) 

8. Sead Starhonić (Goražde)

9. Aleksandra Stipanović (Tuzla)  

Srebrenu značku BIHAMK-a dobili su:

1. Zoran Bjelanović (Bosanska Gradiška)  

2. Marko Boban (Grude)

3. Ibro Boškailo (Bugojno) 

4. Tarik Fazlić (Ilijaš)

5. Samir Hairlahović (Cazin) 

6. Kemal Herenda (Goražde)

7. Dalibor Šobot (Banja Luka)  

U cilju daljnjeg poticanja saobraćajno-preventivnih aktivnosti, BIHAMK je dodijelio priznanje najuspješnijoj školi i najuspješnijem nastavniku. Na osnovu rezultata postignutih u ciklusu saobraćajnih takmičenja u 2019. godini za najuspješniju nastavnicu proglašena je Zejneba Huremović, koja je, osim priznanja, dobila i novčanu nagradu od 500 KM. Za najuspješniju školu proglašena je Šesta osnovna škola iz Brezovog Polja (Distrikt Brčko), koja je, osim priznanja, dobila bicikl za rad školske saobraćajne sekcije i biciklističku kacigu.

Povodom nedavno obilježenog Dana vozača i automehaničara, BIHAMK je Seadu Osmanoviću i Vehidu Fiši dodijelio priznanje „mehaničar godine“ za 2019. godinu.  

Predsjednik Komšić je u ime svih članova Skupštine i Upravnog odbora zahvalio predstavnicima medija i brojnim aktivistima čiji je rad za sveukupno djelovanje BIHAMK-a neprocjenjiv.

- Naša glavna misija je poboljšavanje i proširivanje usluga za naše članove i partnere. Podatak da je više od 80 posto članova obnovilo svoje članstvo, najbolja je potvrda povjerenja u kvalitet usluga koje pruža BIHAMK - kazao je predsjednik Ivo Komšić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.