SUSRETI

Dodiku zahvalnica iz Crne Gore što nije dao saglasnost za Đukanovićevu posjetu BiH

Član Predsjedništva BiH zaključio da je "neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC-a ma gdje ona bila"

Dodik se sastao s Mandićem u Banjoj Luci. SRNA

Srna

6.2.2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva Demokratskog fronta Crne Gore Andrija Mandić razgovarali su danas u Banjoj Luci o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. 

Dodik je naglasio da podržava zahtjeve Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, navodeći da je donošenje Zakona nepotreban korak crnogorske vlasti.

- Taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC-a, što su konstatovali i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Crnoj Gori - rekao je Dodik, naglasivši da će RS i srpski narod nastaviti da podržavaju zahtjeve SPC-a i vjernog naroda u Crnoj Gori.

Član Predsjedništva BiH zaključio je da je "neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC-a ma gdje ona bila".

- Stoga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC-a ne samo u Crnoj Gori nego bilo gdje, a najvažnije je da svi ti problemi budu riješeni mirnim putem i dijalogom - poručio je Dodik.

Mandić je zahvalio Dodiku što se nije saglasio s druga dva člana Predsjedništva BiH da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dođe u Sarajevo i iskoristi tu mogućnost da, kako je naglasio, "nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC-a".

- Naš narod je u ovim djelovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti, tako da stojimo zajedno kao jedan od Čikaga do Australije - naglasio je Mandić.

Izrazio je i veliku zahvalnost Dodiku "zbog činjenice da je stao u odbranu SPC-a i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je riječ o Srbima gdje god se oni nalazili".

- Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda koji to svojim djelima svakodnevno potvrđuju - poručio je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.