OLIMPIJSKA PLANINA

Na Jahorini uručena nagrada za milioniti prolaz i otvoren hangar za helikopter

Rambo Amadeus pohvalio je izgled Jahorine, koju krase uređene staze, dobra organiziranost, a sistem za vještačko osnježavanje čini planinu velikim skijaškim centrom

Avaz.ba

7.2.2020

Na Jahorini održana pres-konferencija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Na Jahorini je danas otvoren hangar za helikopter koji će tokom zimske sezone svakodnevno biti na ovoj olimpijskoj planini radi povećanja sigurnosti. 

Tim povodom, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić izjavio je na današnjoj pres-konferenciji da je ovaj centar uložio maksimalne napore da sigurnost na planini bude na najvišem nivou, radi čega je osigurana podrška Helikopterskog servisa Republike Srpske i Uprave civilne zaštite RS.

Sigurnost na planini

- Helikopter će se na planini nalaziti 24 sata s dva pilota i to je samo jedan od projekata koje smo ove godine ostvarili. Otvaranjem hangara i dolaskom helikoptera najviše će dobiti skijaši, jer ako helikopter spasi jedan život, uradili smo mnogo. Ljudski život nema cijenu - rekao je Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek istakao je da je ponosan što je ovo prvi centar u jugoistočnoj Evropi koji može svojim posjetiocima ponuditi usluge Helikopterskog servisa.

- Sve što smo realizovali na Jahorini, uradili smo i uz pomoć Vlade Republike Srpske. Ovo je kontinuirani vid podrške Vlade i premijera RS Radovana Viškovića, kao i direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića - naveo je Elek.

Pilot Helikopterskog servisa Zorislav Ivanović dodao je da je njihova podrška na planini samo nastavak aktivnosti koje Helikopterski servis RS svakodnevno provodi kroz širok spektar operacija koje izvode. On je rekao i da je izgradnjom hangara za helikopter na Jahorini napravljena mogućnost da daju podršku stanovništvu i svim gostima te da brže odreagiraju kada se pojavi potreba za zračnim transportom.

Zamjenik direktora Uprave civilne zaštite RS Darko Ljuboje rekao je da su pripadnici ove službe uvijek na raspolaganju građanima i privrednim društvima u RS.

- U saradnji s Opštinom Pale i Olimpijskim centrom potpisali smo ugovor o pružanju pomoći, odnosno osigurali smo sanitetsko vozilo i medicinskog radnika - istakao je Ljuboje.

Na Jahorini je danas dodijeljena i nagrada za jubilarni milioniti prolaz. Osmogodišnji Jovan Stevanović iz Šapca milioniti je prolaznik i kao poklon je dobio skije koje mu je uručio muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Osmogodišnji Jovan obradovao se poklonu i zahvalio Olimpijskom centru Jahorina te je dodao da s nestrpljenjem iščekuje da proba nove skije upravo na jahorinskim stazama.



Smijeh i zabava

Rambo Amadeus pohvalio je izgled Jahorine, koju krase uređene staze, dobra organiziranost, a sistem za vještačko osnježavanje čini planinu velikim skijaškim centrom. On je pozvao sve koji žele da skijaju s njim, da to mogu uraditi svakim danom od 12:30 sati na stazi Poljice.

Iz Olimpijskog centra Jahorina pozvali su sve da posjete planinu u narednim danima i uživaju u svemu što ova olimpijska ljepotica nudi tokom zime. Sutra u 21:30 sati u hotelu "Vučko" posjetioce planine očekuju smijeh i zabava uz stand-up komediju "Ero sa ovoga svijeta", u izvođenju Željka Ninčića. U nedjelju, 9. februara, u Olimpijskom baru na vrhu Jahorine u 17 sati bit će organiziran luksuzni događaj "International Cigar Lopar & Whisky night", uz adekvatnu muziku i ketering.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.