SAZNAJEMO

Specijalci MUP-a KS koji su likvidirali serijskog ubicu Edina Gačića, dobili nagradu od 20.054 KM

Gačić je likvidiran nakon devet dana potraga, a prije toga je ubio dvije osobe, među kojima i policajca FUP-a Mahira Begića, pucavši mu u glavu i prsa

Nagrađeni za hrabrost. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

8.2.2020

Vlada Kantona Sarajevo donijela je 24. aprila prošle godine zaključak kojim je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da podnese zahtjev Ministarstvu finansija KS kako bi neutrošeni dio sredstava iz tekuće rezerve u iznosu od 20.054 bio isplaćen četvorici policijskih službenika koji su neposredno učestvovali u finalnoj akciji okončavanja potrage za bjeguncem Edinom Gačićem.

On je likvidiran nakon devet dana potraga. Prije toga je ubio dvije osobe, među kojima i policajca Federalne uprave policije Mahira Begića, pucavši mu u glavu i prsa.

Gačić: Ubijen 13. februara prošle godine. Arhiv

Ovaj zaključak je, kako saznajemo, i ispoštovan pa su policijski službenici koji su učestvovali u likvidaciji ovog serijskog ubice, i nagrađeni.Faksimil zaključka Vlade KS. Avaz

Oni su nagrađeni i zlatnim hromiranim policijskim značkama.

Osim ove četvorice pripadnika Specijalne jedinice MUP-a KS, sa po 30 posto dodatka na plaću nagrađeno je još ukupno 65 policijskih službenika. Svi se se oni iskazali u ovaj akciji, ali i dali doprinos osiguravanju EYOF-a 2019. godine, koji je održan u Sarajevu. Riječ je o Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu, koji je trajao u danima policijske potrege za ovim serijskim ubicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.