SASTANCI

Predsjedavajući Tegeltija s ambasadorom Japana u BiH Sakamotom

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH

Sakamoto i Tegeltija. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba

10.2.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Japana u BiH Hidejukijem Sakamotom (Hideyuki).  

Tokom sastanka predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Sakamotu s planiranim aktivnostima Vijeća ministara u narednom periodu, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija istakao je opredijeljenost novog saziva Vijeća ministara ka stvaranju stimulativnog privrednog i poslovnog ambijenta u BiH s ciljem privlačenja kako domaćih tako i stranih investicija, te pozvao investitore Japana da ulažu u BiH.



Sakamoto i Tegeltija. Vijeće ministara BiH

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji BiH i Japana i mogućnostima njenog proširenja. Zajednički je ocijenjeno da su odnosi BiH i Japana prijateljski i dobri te da postoji značajan prostor za produbljivanje partnerskih odnosa i unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija je zahvalio na pomoći i donacijama koje su vlada Japana i njegov narod pružili građanima BiH tokom proteklih godina te ukazao na važnost produbljivanja odnosa BiH i Japana, u svjetlu japanske inicijative za zapadni Balkan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.