SASTANCI

Radončić i Nedera: Za projekte u BiH osigurano 40 miliona dolara

Jedan od važnih zajedničkih projekata koji se realiziraju u BiH je provođenju Strategije integriranog upravljanja granicom, koji je prije desetak dana, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, usvojen na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine

Radončić na današnjem sastanku. Agencije

Avaz.ba

10.2.2020

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) za projekte u Bosni i Hercegovini izdvojit će 40 miliona dolara u ovoj godini, istakla je rezidentna predstavnica (UNDP) Steliana Nedera tokom današnjeg sastanka u Sarajevu s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinom Radončićem.  

Jedan od važnih zajedničkih projekata koji se realiziraju u BiH je provođenje Strategije integriranog upravljanja granicom, koji je prije desetak dana, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, usvojen na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.


S današnjeg sastanka. Agencije

Također, razgovarano je i o projektu sprečavanja ilegalne trgovine oružjem u cilju smanjenja opasnosti od ovih kriminalnih aktivnosti. Također, Nedera je upoznala ministra Radončića i s projektom smanjenja rizika od katastrofa koji se provodi u više općina u BiH iznosu od 4,8 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.