ŠOKANTNO Potpisao je aktuelni policijski komesar Nusret Selimović

Ovo je razlog što je istraga krenula naopačke: Izdali pogrešnu depešu za ubicama sarajevskih policajaca

Ova depeša izdata je u 5:04 sati 26. oktobra 2018. godine svim policijskim agencijama u BiH

M. Aščić / Avaz.ba
11.02.2020 10:07

Svi tragali za pogrešnim vozilom

Foto: Arhiv

Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su likvidirani 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu, tapka u mjestu već godinu i pet mjeseci.

Za to vrijeme, svi osumnjičeni pušteni su na slobodu.

Od prvoosumnjičenog Srećka Trifkovića do Miloša Obradova i Stefana Samardžije. No, istraga je od samo početka krenula naopačke, a razlog je, između ostalog, i izdavanje pogrešne depeše za ubicama policajaca.

  • Faksimil depeše koju je izdao Selimović
    Faksimil depeše koju je izdao Selimović Foto: Avaz

Ova depeša izdata je u 5:04 sati 26. oktobra svim policijskim agencijama u BiH, a potpisao je aktuelni policijski komesar Nusret Selimović, u to vrijeme načelnik Policijske stanice Novi Grad.

U depeši koja je u posjedu „Avaza“ Selimović je obavijestio sve policijske uprave u KS, SIPA-u, Graničnu policiju, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, Federalnu upravu policije (FUP), policiju Distrikta Brčko, MUP RS, da se došlo da saznanja da su izvršioci prilikom izvršenja krivičnog djela, vjerovatno, koristili putničko motorno vozilo marke VW Golf VI, tamne boje, nepoznatih registarskih oznaka, s karakterističnim aluminijskim felgama zvjezdastog oblika i s mogućim vidnim oštećenjem, navjerovatnije, u predjelu desne strane vozila.

  • Selimović: Bio načelnik Policijske stanice Novi Grad, gdje se ubistvo i desilo
    Selimović: Bio načelnik Policijske stanice Novi Grad, gdje se ubistvo i desilo Foto: Arhiv

U depeši se traži pomoć od svih agencija da tragaju za ovim vozilom.

Ovo je dovelo i do toga da su policijske agencije u startu bile na krivom tragu. Kasnije je utvrđeno da je riječ o crnom Seat Leonu, a ne Golfu VI, kako je tvrdio Nusret Selimović i pogrešno obavijestio sve policijske agencije.

Nakon ovog dokumenta u startu se krenulo tragati za pogrešnim vozilom. No, onom u kojem su bile ubice izgubio se svaki trag i za sada još nije pronađeno.

NA VRH