PROCESI

Potvrđena optužnica protiv oca koji je ubio sina: U Vernesa ispalio tri metka pa plakao u policiji

Optuženom Burziću se stavlja na teret da je 15. avgusta prošle godine pokušao likvidirati i mlađeg sina Emira

Sulejman Burzić: Posvađao se sa sinovima. Facebook

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

11.2.2020

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je prije nekoliko dana optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Sulejmana Burzića (76) iz Cazina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo i pokušaj ubistva.

Optužnicom se Burziću stavlja na teret postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH u stjecaju s krivičnim djelom ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 28. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Vernes Burzić: Ubijen prošle godine. Facebook

Optuženom Burziću se stavlja na teret da je 15. avgusta prošle godine u naselju Šepići u Cazinu, nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa sinovima B. V. i B. E., u namjeri da ih usmrti, iz pištolja ispalio više hitaca. Pritom je oštećenom B. V. zadao tri ustrelne rane, od kojih je odmah preminuo. Prema oštećenom B. E. je ispalio više hitaca, ali ga nije pogodio.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je nakon višemjesečne istrage, saslušanja većeg broja svjedoka i angažiranja nekoliko vještaka, potvrdilo osnovanost ove optužnice, a koja je u konačnici potvrđena od Kantonalnog suda u Bihaću.

Podsjećamo, riječ je o slučaju koji je zgrozio bh. javnost, a Burzić tokom ispitivanja u policiji uopće nije pokazao kajanje, da bi se dan kasnije rasplakao pred istražiteljima.

Ubio je sina Vernesa, a pokušao je ubiti i mlađeg sina Emira, koji je uspio pobjeći.

Svemu je prethodila svađa oko imovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.