DOBOJ-ISTOK

Turski ambasador u BiH sa suprugom posjetio prihvatni centar “Duje”

Iz turske Vakufske direkcije, putem vakufske direkcije IZ-a u BiH, dopremljeno je 4.000 vrijednih paketa za siromašne ljude u BiH

Piše: H. Č. / Avaz.ba

11.2.2020

Koč prilikom današnje posjete - Avaz
Stigla vrijedna donacija - Avaz
Ambasador Turske dobio poklon - Avaz
Pinar, supruga Koča - Avaz
Ambasador zadovoljan uvjetima - Avaz

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koč (Koc) sa suprugom Pinar danas je boravio u Doboju i Doboj-Istoku.  

U Međunarodnom forumu solidarnosti Emmaus - prihvatnom centru “Duje”, u kome je smješteno 436 korisnika, mahom ljudi starije dobi, posjeta je krenula iz kuhinje, gdje su ambasador i supruga probali vrele vekne pripremljene u centralnoj kuhinji u centru, u kome se dnevno pripremi 1.600 obroka za korisnike i za 300 korisnika Narodne kuhinje u Doboju.

Korisnici su Pinar poklonili ručni rad, cvijeće od tkanine, koji je urađen u okviru radno-okupacione terapije. Za ambasadora je urađen specijalni ručni rad ovih ljudi.

Ambasador je bio više nego zadovoljan smještajem i brigom osoblja za ove ljude. Razgovarao je sa štićenicom Fatimom Glumčević (89), a posjeta je završena pjesmom o ljubavi, koju je u čast dolaska ambasadora Turske i njegove supruge otpjevala starica Aziza Čamdžić, što je izazvalo erupciju oduševljenja.

Ambasador Koč u ''Duje'' nije došao praznih ruku. Iz turske Vakufske direkcije, putem vakufske direkcije IZ-a u BiH, dopremljeno je 4.000 vrijednih paketa za siromašne ljude u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.