SAOPĆENJE

Sastanak Radončića i Ritimana: Razgovarano o migrantskoj krizi i povratku stranih boraca

Zajednički je konstatirana odlična međusobna saradnja

S današnjeg sastanka. Ministarstvo sigurnosti BiH

Avaz.ba

12.2.2020

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu operativnog komandanta Snaga Evropske unije (EUFOR) za operaciju “Althea” i zamjenika načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu, generalpukovnika Olivijea Ritimana (Olivier Rittimann). 


S današnjeg sastanka. Ministarstvo sigurnosti BiH

Ključne teme o kojima je razgovarano su bile sigurnosna situacija u našoj zemlji, ali i migrantska kriza te povratak stranih boraca iz Sirije i Iraka.

Zajednički je konstatirana odlična međusobna saradnja Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija naše zemlje s EUFOR-om u očuvanju mirnog i sigurnog okruženja u BiH.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

SASTANAK RADONČIĆ - RITIMAN: RAZGOVARANO O MIGRANTSKOJ KRIZI I POVRATKU STRANIH BORACA Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu operativnog komandanta Snaga Evropske unije (EUFOR) za operaciju “Althea” i zamjenika načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu, generalpukovnika Olivijea Ritimana (Olivier Rittimann). Ključne teme o kojima je razgovarano su bile sigurnosna situacija u našoj zemlji, ali i migrantska kriza i povratak stranih boraca iz Sirije i Iraka. Zajednički je konstatirana odlična međusobna saradnja Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija naše zemlje s EUFOR-om u očuvanju mirnog i sigurnog okruženja u BiH.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.