SJEDNICE

Izabrani predsjednici, zamjenici i članovi radnih tijela

Delegati bez rasprave prihvatili prijedlog zaključaka koji proizilaze iz presuda Ustavnog suda FBiH i Ustavnog suda BiH

Sa sjednice. M. Tabaković

Piše: A. Č. / Avaz.ba

13.2.2020

Nakon što je usvojen dnevni red, delegati su bez rasprave prihvatili prijedlog zaključaka koji proizilaze iz presuda Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. 

Za predsjednika Komisije za ustavna pitanja Doma naroda Parlamenta Federacije izabran je Damir Džeba, a za zamjenika predsjednika Jasmin Duvnjak. Za predsjednika Zakonodavno-pravne komisije izabran je Jasenko Tufekčić, a za zamjenika Zdenka Džambas.

Tomislav Nartinović imenovan je za predsjednika Administracijske komisije Doma naroda Parlamenta FBiH, a za zamjenika Smiljana Viteškić. Na čelo Komisije za ljudska prava i slobode Doma naroda Parlamenta FBiH izabrana je Iva Raguž, a za zamjenika Slađan llić.

Komisiju za sigurnost Doma vodit će Nijaz Musić, a zamjenik će mu biti llija Nakić. Tomislav Mandić izabran je na čelo Komisije za izbor i imenovanja Doma, a zamjenica će mu biti Alisa Hajdarović.

Predsjednik Komisije za informiranje Doma bit će Zvonko Marić, a njegov zamjenik Nikica BosnićKomisiju za jezična pitanja vodit će Vesna Saradžić, a zamjenik je Boris Krešić. 

Sandra Imširović izabrana je za predsjednicu Komisije za jednakopravnost spolova Doma naroda Parlamenta FBiH, a za zamjenicu Daliborka Milović. Mandatno-imunitetnu komisiju vodit će Žarko Vujović, a zamjenik je Ivan Ivić.



Jednoglasno usvojena odluka. M. Tabaković

Odbor za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i proračun Doma vodit će Fahrudin Skopljak, dok će mu zamjenik biti Stipan Šarac. Odbor za poljoprivredu Doma vodit će Aleksandar Štrbac, a zamjenik će mu biti Senad Ahmetović.

Odbor za prostorno uređenje, ekologiju i stambene komunalije vodit će Zora Dujmović, a zamjenik Damir Jurišić, dok će Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Doma voditi Ilija Iličić, a zamjenik će mu biti Goran Bročeta.

Za predsjednika Odbora za denacionalizaciju i privatizaciju izabran je Drago Puzigaća, a za zamjenika Edim Fejzić. Na čelo Odbora za pravdu, opću upravu i lokalnu samoupravu Doma bit će Senad Čeljo, a zamjenik će mu biti Mladen Simić.  

Hadis Jusić izabran je za predsjednika Odbora za povratak izbjeglih i raseljenih osoba, a za zamjenika je izabran Marko Saraf. 

Odbor za obrazovanje, nauku, kulturu, sport i mlade vodit će Elvedin Mušanović, a zamjenik je Marija Iličić. 

Odbor za boračka i invalidna pitanja, rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu vodit će lvo Tadić, a zamjenik će mu biti Senad Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.