SASTANCI

Predsjedavajući Tegeltija s ambasadorom Francuske Rusonom

Tegeltija je ovom prilikom istaknuo da je dosadašnja saradnja BiH i Francuske bila dobra

Tegeltija i Ruson. Agencije

Avaz.ba

13.2.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa posebnim akcentom na proces evropskih integracija i mogućnosti za unapređenje saradnje dvije zemlje.  

Predsjedavajući Tegeltija istaknuo je ovom prilikom da je dosadašnja saradnja BiH i Francuske bila dobra, ali da postoje brojne neiskorištene mogućnosti u realizaciji projekata od obostranog interesa, koje će značajno doprinijeti unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje.

Ambasador Francuske upoznao je tokom sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara i s djelovanjem Francuske razvojne agencije, koja bi narednih godina finansirala značajne projekte u BiH, naročito na polju regionalne integracije, zaštite životne sredine i klime.

S današnjeg sastanka. Agencije

Predsjedavajući Tegeltija zahvalio je ovom prilikom ambasadoru Rusonu na pomoći koju je njegova zemlja uputila 2014. godine stanovništvu BiH, pogođenom katastrofalnim poplavama.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a razgovaralo se i o sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu u svjetlu migrantske krize.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.