REAKCIJE

Zvizdić: Ucjene i blokade neće dati nikakav rezultat, ako se ovo nastavi, oduprijet ćemo se

Probosanske snage neće pristati na ustavni udar u režiji SNSD-a

Denis Zvizdić. Avaz

Piše: Avaz.ba

13.2.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je da je prolongirana sjednica Zajedničkog kolegija PSBiH koja je trebala biti održana danas i da je riječ o ranije dogovorenom dnevnom redu te da tačke zahtijevaju dodatna usaglašavanja. 

On je rekao da probosanske snage neće pristati na ustavni udar u režiji SNSD-a.

Pozvao je na dijalog, koji je jedini instrument za postizanje kvalitetnih političkih rješenja.

- Pozivam da pokažemo pozitivnu političku volju zbog građana BiH i ključnih vanjskopolitičkih ciljeva, a to su EU i NATO integracije. Mislim da će se bez razloga, neustavno i na bazi ishitrenih želja, nanijeti velika šteta i evropskom putu BiH i ekonomskom razvoju BiH i međunarodnom ugledu, a i poboljšanju života građana BiH - rekao je Zvizdić.

Dodao je da iz neposredne prošlosti znamo da ucjene i blokade neće dati nikakav rezultat u BiH.


Denis Zvizdić. Avaz

- Bazno načelo funkcioniranja države je vladavina zakona i unutar toga Ustavni sud BiH, koji je temelj zaštite ustavnosti BiH. Kršenje odluka ustavnih sudova u svakoj zemlji svijeta tretira se kao jedna vrsta ustavnog udara i to je linija ispod koje niko ne želi funkcionirati - rekao je Zvizdić. 

Istakao je da se nada da sljedeća sjednica NSRS neće otići predaleko sa zaključcima "zbog kojih ćemo izgubiti puno vremena da vratimo stvari u normalu".

- Prva poruka je da pokažemo suzdržanost, ali ako se ovo nastavi, naravno da će se te snage oduprijeti unutar institucija sistema i to jeste jasna poruka svima. Svjesni smo da ucjena i blokada ne dovode do rješenja - kazao je Zvizdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.