TUZLA

Afera BKC: Bajić se nagodio s Tužilaštvom, potvrđena optužnica protiv Fejzića

S Bajićem je zaključen sporazum o priznanju krivice

Fejzić: Zli ljudi. Arhiv

Piše: E. Sk.

13.2.2020

Političku scenu u Tuzlanskom kantonu drma tzv. afera BKC, u koju su, sudeći prema istražnim radnjama, upetljani direktori te ustanove od njenog osnivanja.  


Otkup stana

Nedavno je Općinski sud u Tuzli podigao optužnicu protiv Semira Fejzića, bivšeg direktora BKC-a Tuzla, koji je sada na čelu Razvojne banke FBiH. Prije njega postupak je vođen i protiv Edisa Bajića, koji se, kako saznajemo, nagodio s Tužilaštvo TK, dok je i prvi direktor BKC-a Tuzla Salko Bukvarević, aktuelni ministar za boračka pitanja FBiH, na tapetu zbog, navodno, nezakonitog otkupa stana.


Bukvarević: Prvi direktor. Arhiv

- Optužnica protiv Bajića je proslijeđena Općinskom sudu Tuzla na potvrđivanje. Sa Bajićem je zaključen sporazum o priznanju krivice. Detalje sporazuma o priznanju krivice nismo u mogućnosti iznositi dok Sud ne donese odluku, prvo o potvrđivanju optužnice, ali i o prijedlogu po zaključenom sporazumu - kazao je za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Nakon što je potvrđena optužnica, oglasio se Semir Fejzić koji, kako je kazao, javnost želi obavijestiti da je časno i pošteno radio u BKC-u.


Bajić: Zaključen sporazum. Arhiv

- Zbog zlih ljudi, njihovih zlih namjera, zbog prikrivanja nezakonitih radnji, pribavljanja nekretnina i imovinske koristi, oni pokušavaju onečistiti časni period mog obavljanja dužnosti direktora. Time pokušavaju skrenuti pažnju sa svojih nečasnih i nezakonitih radnji i djelovanja i skretanja odgovornosti – naveo je Fejzić.


Anonimna prijava

U slučaju Bukvarevića, Kantonalno tužilaštvo je donijelo odluku da neće provoditi istragu u vezi s anonimnom prijavom, a u kojoj je bilo navedeno kako je Bukvarević na nezakonit način, dok je bio direktor BKC-a Tuzla, otkupio stan u tuzlanskom naselju Stupine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.