REAKCIJE Saopćenje za javnost

Ministarstvo sigurnosti BiH zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske na pomoći policijskim agencijama u BiH

Rezultati u poboljšanju saradnje su, između ostalog, i rezultat sastanka ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića

Avaz.ba
13.02.2020 16:58

Radončić i Božinović

Foto: Avaz

Povodom odluke Vlade Republike Hrvatske da uputi pomoć od pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za policijske snage u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo sigurnosti BiH izražava zahvalnost na ovom gestu.

Ministarstvo sigurnosti BiH duboko vjeruje da širenje međudržavne saradnje u oblasti sigurnosti i veoma važna uloga Hrvatske kao zemlje predsjedavajuće Vijeća Evropske unije predstavljaju benefite i za našu zemlju.

  • Sa sastanka u Zagrebu
    Sa sastanka u Zagrebu Foto: Avaz

Rezultati u poboljšanju saradnje su, između ostalog, i rezultat sastanka ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića održanog prošle sedmice u Zagrebu. 

Na bazi njihovog dogovora danas su u Sarajevu održani sastanci, kojima su prisustvovali direktori Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima i SIPA-e, kada su vođeni sveobuhvatni razgovori s njihovim policijskim kolegama iz Republike Hrvatske.

NA VRH