SARAJEVO

Bećirović: Ako neko želi blokirati Ustav BiH, onda je legitimno da na pristojan način reagiramo

Očekujem jasnu reakciju Tužilaštva BiH i OHR-a, rekao Bećirović

Piše: A. Č. / Avaz.ba

14.2.2020

Denis Bećirović. M. Kadrić

Nakon završetka sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, medijima se obratio Nikola Špirić, koji je rekao da su pratili stav RS. 

- I glasanje protiv i ne glasanje, to je isto. Legitimno je pravo da kolega Bećirović predlaže inicijative, ali politička piromanija nije korisna za BiH - rekao je Špirić.

Poslije njega obratio se Denis Bećirović, koji je rekao da je legitimno da se, ako imamo člana Predsjedništva koji ruši Ustav BiH, uradi nešto po tom pitanju.

- Predao sam amandman kako bi se pravni sistem što brže usklađivao s evropskim zakonima. Mislim da se trebamo okrenuti prema NATO članstvu i EU. Ako neko želi blokirati Ustav BiH, onda je legitimno da na pristojan način reagiramo. Dijalog se može voditi u institucijama BiH. Očekujem jasnu reakciju Tužilaštva BiH i OHR-a koji mora reagirati - rekao je Bećirović.

Zlatko Miletić je istakao da trebaju sjesti i razgovarati.

- U ovom trenutku ovakav raspored je potreban i mi smo dužni poštovati odluke Ustavnog suda. Moramo sjesti za jedan sto i dogovoriti se šta nam je činiti - rekao je Miletić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.