KOŠARKA

Selektor Vedran Bosnić poručuje: Želimo iznenaditi i Latviju i Grčku

Dobro poznajemo rivale, kaže kormilar „Zmajeva“

Selektor Bosnić s igračima na prozivci. E. J.

Piše: E. J. / Avaz.ba

16.2.2020

Vedran Bosnić preuzeo je košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine prije približno godinu i po. 

Mandat je počeo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019., no kako su šanse za odlazak na SP već bile praktično izgubljene, Bosnić i čelnici Saveza jasno su stavili do znanja da je glavni cilj plasman na Evropski šampionat 2021. godine. 

S tom željom „Zmajevi“ su se danas počeli okupljati u Sarajevu uoči kvalifikacijskih susreta za Eurobasket protiv Latvije u Rigi (21. februar) te Grčke u Tuzli (24. februar). 

Selektor se nada da će u ponedjeljak na večernjem treningu imati kompletiran sastav s obzirom na to da se pojedini igrači zbog klupskih obaveza nisu pojavili na prozivci u nedjelju.

- Pripreme za ova dva duela već su počele, danima analiziramo neke od rivala, pratimo u kojim sastavima će i oni nastupiti, na koje igrače računaju... Činjenica je da nijedna od reprezentacija neće biti u najjačem sastavu, ali činjenica je i to da su Latvija i Grčka favoriti. No, ove selekcije dobro poznajemo i u kvalifikacije ulazimo sa željom da u prva dva meča iznenadimo i Latviju i Grčku - kaže Bosnić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.