NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Gripa odnijela 11 života

U današnjem ''Dnevnom avazu'' objavljujemo sve detalje jučerašnje akcije spašavanja planinara s Prenja

Piše: Avaz.ba

17.2.2020

Naslovna strana "Dnevnog avaza" za 17.02.2020.. Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem izdanju donosi temu o gripi koja hara našom državom i koja je do sada odnijela 11 života.  

Naši novinari raskrinkavaju i poteze smijenjene Vlade Kantona Sarajevo s premijerom Edinom Fortom iz Naše stranke na čelu te kome je MUP KS dao 15.000 KM za putovanje.

Autor Komentara dana je novinar Admir Jamaković – „Zna Papa“.

Istražili smo i slovo Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS koji je BiH odveo u krizu. Šta kažu Bošnjaci povratnici.

U intervjuu profesor, historičar Enver Imamović govori o trendu uništavanja naše historije. Profesor Imamović, bez dlake na jeziku, dotakao se i nestručnosti kadra na terenu.

Ličnost dana s pravom je Mesud Pezer, jedan od naših najboljih atletičara.

Na stranama Globusa donosimo priču o izolaciji novčanica u Kini koja se svim sredstvima bori protiv smrtonosnog virusa.

U FBiH je sve više djece bez roditeljskog staranja. Pročitajte šta kažu posljednji podaci Ministarstva rada i socijalne politike FBiH.

Naši novinari došli su i do informacije da će 82 NN osobe biti ukopane ove godine u Srebrenici na dan kolektivne dženaze 11. jula.

U današnjem ''Dnevnom avazu'' objavljujemo sve detalje jučerašnje akcije spašavanja planinara sa Prenja.

Sarajevski kanton donosi priču o olimpijskom bazenu na Otoci, a na stranama rubrike Gradovi objavljujemo priču o ''Banji Ilidža'' u Gradačcu. Pročitajte iz kojih evropskih zemalja dolazi najviše pacijenata.

Na stranama Crne hronike objavljujemo priču o Adnanu Šeraku, koji je nakon pet mjeseci provedenih u sarajevskoj ćeliji ponovo vraćen u Zenicu. Naši novinari su patrolirali s travničkim policajcima. Čitajte šta su sve zabilježili.

Na stranama Jet seta donosimo detalje o suđenju ubici kralja narodne muzike Šabana Šaulića. Turčinu Leventu prijete 4 godine zatvora. Šta kaže porodica Šaulić, čitajte u našem listu.

Stranice sportske rubrike rezervirane su za rukomet i košarku. Nažalost, rukomet je u fokusu zbog neviđenog incidenta na našim terenima koji se dogodio na utakmici četvrtfinala Kupa BiH u Gračanici.

Donosimo i detalje s jučerašnje Skupštine KSBiH. Osim toga, u današnjem printanom izdanju donosimo još mnogo značajnih i kvalitetnih informacija i priča.

Ne propustite ih pročitati.

U današnjem ''Dnevnom avazu'' objavljujemo i priloge koji obiluju zanimljivim informacijama i temama „Bh. biznis“ i „Sport“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.