BANJA LUKA Povodom održavanja posebne sjednice NSRS

Konsultativni sastanak uoči sjednice NSRS, traži se jedinstven stav

Očekujem da svi budu dosljedni i poštuju riječ koju su dali na sastanku kod predsjednika Republike Srpske, kaže Čubrilović

Srna
17.02.2020 12:55

Sa sastanka

Foto: RTRS

U Banjoj Luci su danas počele konsultacije koje je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao s predsjednicima parlamentarnih stranaka u RS povodom održavanja posebne sjednice NSRS na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH.

Na sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske učestvuje i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana današnja posebna sjednica parlamenta.

Čubrilovićevom pozivu odazvali su se predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić.

  • Sa sastanka
    Sa sastanka Foto: RTRS

Najviši zvaničnici RS i lideri političkih stranaka su prošle sedmice na sastanku kod predsjednika Republike Srpske jednoglasno podržali zaključke da predstavnici RS u institucijama BiH obustave rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH sve dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

Na tom sastanku je zaključeno i da je neophodno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske kako bi bile usvojene adekvatne mjere povodom neustavne odluke Ustavnog suda BiH.

- Očekujem da svi budu dosljedni i poštuju riječ koju su dali na sastanku kod predsjednika Republike Srpske. Očekujem od predsjednika parlamentarnih političkih stranaka u RS da se izdignu iznad uskostranačkih interesa i da utječu na svoje klubove poslanika kako bi posebna sjednica protekla na konstruktivan i dostojanstven način, u interesu građana i Republike Srpske - rekao je ranije Čubrilović, koji je i predsjednik Demosa.

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je za 15 sati.

Komentari

NA VRH