SARAJEVO

Sastanak Radončića i regionalnog direktora Crvenog križa za Evropu i Centralnu Aziju

Direktor Šip je upoznao ministra Radončića s angažmanom MKCK-a u procesu traženja nestalih osoba u zemljama zapadnog Balkana

S današnjeg sastanka. Ministarstvo sigurnosti BiH

Avaz.ba

17.2.2020

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu regionalnog direktora Međunarodnog komiteta Crvenog kiža (MKCK) za Evropu i Centralnu Aziju Martina Šipa (Schuepp), s kojim je razgovarao o nastavku saradnje Ministarstva s ovom međunarodnom organizacijom.  

Direktor Šip je upoznao ministra Radončića s angažmanom MKCK-a u procesu traženja nestalih osoba u zemljama zapadnog Balkana, istakavši da je već imao razgovore o ovom pitanju u Beogradu, Prištini i Zagrebu.


S današnjeg sastanka. MSB

Također, razgovarano je o povratku osoba koje se nalaze u kampovima u Siriji, kao i procesu njihove integracije u društvo, gdje je Šip ponudio pomoć Crvenog križa u ovom procesu.

Jedna od tema je bila i migrantska kriza, odnosno saradnja u oblasti humanitarnog zbrinjavanja migranata, ali i mogućnost pomoći policijskim agencijama u specijalističkim obukama za postupanje u ovim situacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.