SARAJEVO Razgovarali o nastavku saradnje

Sastanak Radončića i regionalnog direktora Crvenog križa za Evropu i Centralnu Aziju

Direktor Šip je upoznao ministra Radončića s angažmanom MKCK-a u procesu traženja nestalih osoba u zemljama zapadnog Balkana

Avaz.ba
17.02.2020 16:26

S današnjeg sastanka

Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu regionalnog direktora Međunarodnog komiteta Crvenog kiža (MKCK) za Evropu i Centralnu Aziju Martina Šipa (Schuepp), s kojim je razgovarao o nastavku saradnje Ministarstva s ovom međunarodnom organizacijom.  

Direktor Šip je upoznao ministra Radončića s angažmanom MKCK-a u procesu traženja nestalih osoba u zemljama zapadnog Balkana, istakavši da je već imao razgovore o ovom pitanju u Beogradu, Prištini i Zagrebu.

  • S današnjeg sastanka
    S današnjeg sastanka Foto: MSB

Također, razgovarano je o povratku osoba koje se nalaze u kampovima u Siriji, kao i procesu njihove integracije u društvo, gdje je Šip ponudio pomoć Crvenog križa u ovom procesu.

Jedna od tema je bila i migrantska kriza, odnosno saradnja u oblasti humanitarnog zbrinjavanja migranata, ali i mogućnost pomoći policijskim agencijama u specijalističkim obukama za postupanje u ovim situacijama.

Komentari

NA VRH