REAKCIJE

DF: Na sceni je pokušaj realizacije ratom neostvarenih ciljeva

S današnje sjednice Predsjedništava DF-a. Avaz

Avaz.ba

18.2.2020

Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici koja je danas održana u Sarajevu, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u zemlji. Najnoviji potezi Milorada Dodika i vlasti Republike Srpske, predstavljeni kao reakcija na Odluku Ustavnog suda BiH, mnogo su više od toga i predstavljaju direktan atak na državu BiH, njene institucije i, u konačnici, na njen integritet i identitet. 

U ovoj kampanji, usmjerenoj ka direktom razbijanju države na tri etničke cjeline, aktivno učestvuje i rukovodstvo HDZ-a (HNS-a) tako da je na sceni pokušaj realizacije ratom neostvarenih ciljeva u režiji dvojca Dodik - Čović.

Blokada institucija već je evidentna, nesumnjivo je da će se kriza nastaviti, a dokle će eskalirati, zavisi kako od domaćih političkih faktora, tako još više od međunarodne zajednice, koja u ovom trenutku ne iskazuje pretjeranu zainteresiranost da se spriječi ovaj institucionalni državni udar.

Po mnogo čemu ovaj period itekako podsjeća na vrijeme pred početak agresije na BiH.

Ovo je vrijeme koje od svih građana BiH zahtijeva mudrost, snagu, strpljenje i hrabrost!

Zbog svega ovoga, Predsjedništvo DF-a apelira i poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je u pitanju evidentna potreba odbrane BiH.

Sva neslaganje, sve razmirice, sve sujete - nebitni su kad je u pitanju potreba političkog i svakog drugog jedinstva u zaštiti integriteta i cjelovitosti naše domovine i države Bosne i Hercegovine!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.