ČESTITKA Nakon preuzimanja mandata predsjednika Hrvatske

Komšić čestitao Milanoviću: Zajedno u regionu možemo doprinijeti sigurnosti i prosperitetu

Stvorene pretpostavke za jaču podršku Republike Hrvatske ispunjavanju uvjeta iz Mišljenja Evropske komisije o Bosni i Hercegovini

Avaz.ba
19.02.2020 11:20

Željko Komšić i Zoran Milanović

Foto: Avaz

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Zoranu Milanoviću povodom inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske.

- Vaša ekselencijo, ovom prilikom izražavam srdačne čestitke u povodu Vaše inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime. Uvjeren sam da će se odnosi i saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, dviju susjednih i suverenih država, nastaviti razvijati na obostranu dobrobit i na dobrobit naših građana. U periodu koji je pred nama zajedno u regionu možemo doprinijeti sigurnosti i prosperitetu te unapređenju prijateljskih odnosa - naveo je Komšić. 

  • Milanović jučer preuzeo mandat predsjednika Hrvatske
    Milanović jučer preuzeo mandat predsjednika Hrvatske Foto: DAMIR SENČAR/HINA/POOL/PIXSELL

On je iskazao uvjerenje da su izborom Milanovića i narednim predsjedavanjem Republike Hrvatske Vijećem Evropske unije stvorene pretpostavke za jaču podršku Republike Hrvatske ispunjavanju uvjeta iz Mišljenja Evropske komisije o Bosni i Hercegovini, a u cilju ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine u interesu svih njenih naroda i građana.

- Ekselencijo, želim dobro zdravlje Vama i Vašoj porodici i mnogo uspjeha tokom Vašeg predsjedničkog mandata - istakao je Komšić.

NA VRH