ODLUKE

Potvrđena optužnica protiv Nedeljka Dukića zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Napad se dogodio 26. avgusta 2018. godine

Optužnica protiv Dukića zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije. O. Matavulj

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

19.2.2020

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića (29) iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića

Optužnicom Dukiću se na teret stavlja da je, zajedno s Markom Čolićem, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, pretukao Kovačevića 26. avgusta 2018. godine.

- Obojica su bili maskirani kapuljačama duksa i bili su naoružani metalnim teleskopskim palicama. Kovačevića su sačekali pred zgradom u kojoj stanuje i kada su ga uočili, Čolić mu je prišao s prednje strane i udario ga palicom po glavi. Dukić je Kovačeviću prišao s leđa i zajedno su ga udarali - navodi se u optužnici.


Vladimir Kovačević. O. Matavulj

Od udaraca Kovačević je pao na zemlju i dok je ležao, Dukić i Čolić su nastavili da ga udaraju palicama po glavi i tijelu. Kovačević je u napadu zadobio tešku povredu u vidu nagnječenja mozga te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić se više od godinu nalazio u bijegu da bi se iznenada sam predao Tužilaštvu u novembru prošle godine. Od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je odlukom Suda produžen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.