STANJE NA PUTEVIMA

Vozite oprezno: Kolovoz je klizav, mjestimično jaki udari vjetra

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Stanje na putevima. Avaz

Avaz.ba

20.2.2020

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. 

U ranim jutarnjim satima u višim predjelima evidentirane su i snježne padavine, posebno na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Glamoč-Mlinište. U južnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra. 

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Poslije 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 8 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.


Sanacioni radovi na nekoliko dionica. Ilustracija

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.