ZVORNIK

Izvještaj protiv Papovića zbog ugrožavanja sigurnosti premijera Radovana Viškovića

Osumnjičeni slao prijeteća pisma i drugim nosiocima javnih funkcija i organizacija

Radovan Višković. Avaz

Fena

20.2.2020

Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv Vukašina Papovića iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti premijera RS Radovana Viškovića, piše Fena.

Prijavljeni se sumnjiči da je u avgustu 2017. godine poslao poruku prijetećeg i uvredljivog sadržaja oštećenom, koji je u to vrijeme obavljao funkciju narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik, uz navođenje inicijala učesnika ovog slučaja.

Iz policije dodaju da su, poduzimajući operativne i istražne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i pronalaska počinioca, identificirali V. P. iz Trebinja, protiv kojeg je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.


Zvornička policija podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo. Avaz

Policija u Trebinju ranije je osumnjičila Vukašina Papovića, penzionisanog profesora likovne kulture, nastanjenog u naselju Mokri Dolovi u Trebinju, da je autor i pošiljalac brojnim ličnostima iz javnog i političkog života Republike Srpske.

U julu 2017. pismo prijetećeg sadržaja osumnjičeni je, kako su navodili, poslao Nenadu Stevandiću, tada potpredsjedniku Narodne skupštine RS, a krajem avgusta bivšem narodnom poslaniku Narodne skupštine RS Radovanu Viškoviću, da bi sredinom septembra uputio i prijeteće pismo Staši Košarcu, nekadašnjem predsjedniku Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Policija je imala operativne podatke da je osumnjičeni slao prijeteća pisma i drugim osobama, nosiocima javnih funkcija i organizacija, koja nisu prijavljena policiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.