AKTUELNO

DF: Dok saveznici BiH ukazuju na krivca blokada, tzv. Bh. blok baca kamenje na probosanske opcije

Takozvani Bh. blok, koji predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane

Saopćenje za javnost Demokratske fronte. Ilustracija

Avaz.ba

21.2.2020

Demokratska fronta ovim putem želi skrenuti pažnju građanima da ne nasjedaju na opsjene i logiku podmetanja klipa političkim opcijama koje se suprotstavljaju napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine. 

Takozvani Bh. blok, koji predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik - Čović i probosanska koalicija okupljena oko DF-a, SDA i SBB-a.

U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države odbrane od grubih napada na suverenitet države Bosne i Hercegovine, hladovinari iz takozvanog Bh. bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane.

Saopćenje za javnost Demokratske fronte. Ilustracija

Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi, mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji, koja to upravo i očekuje.

Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicionih saradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik - Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga.

Ta politika mora i bit će kažnjena jer je potpuno jasno da NS i SDP u kontinuitetu, s političkih tribina, navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u posljednje vrijeme prešli s navijanja protiv interesa države Bosne i Hercegovine na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren.

Međutim, uvjereni smo da, ukoliko se takve aktivnosti nastave, spomenuti ne samo da još zadugo neće učestovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.