NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Tona kokaina putovala u BiH

Za naš list govori i svjetski poznati ratni fotoreporter Ron Haviv

Avaz.ba

22.2.2020

Naslovna strana današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem izdanju donosi detalje velike međunarodne akcije u kojoj je presječen lanac trgovine drogom. Tona kokaina s bananama zaustavljena je na putu ka BiH.

Srebrenicu opet potresa skandal u kojem su učestvovali učenici. Đaci srpske nacionalnosti, nakon veličanja četništva u Osnovnoj školi, otišli su i korak dalje tako što su napali vršnjakinju s hidžabom.

Pročitajte i Komentar dana koji je pisala Senka Kurt, a Ličnost dana je Habib Nurmagomedov.

U Sarajevu je održana sjednica Predsjedništva SDA, a koji su zaključci i kakvu poruku je poslao lider ove stranke Bakir Izetbegović, pročitajte u današnjem "Avazu", ali i šta je jučer poručio Milorad Dodik.

Za naš list govori svjetski poznati ratni fotoreporter Ron Haviv. Između ostalog, kazao je kako mu je teško i objasniti šta osjeća kada pomisli na zločinačka mjesta u Bijeljini, Prijedoru...

Nakon brutalnog ubistva mladića u Njemačkoj Hamze Kurtovića, njegov otac Armin u potresnoj ispovijesti za "Avaz" govorio je o gubitku sina.

Bili smo i na granici u Zvorniku, najčešćoj ruti za ilegalne migrante. Pročitajte šta su naši reporteri zabilježili na Drini.

Ustavni sud FBiH razriješio je slučaj Skupštine KS gdje je utvrđeno da je Elmedin Konaković prekršio Ustav. Reakcije političara i struke pročitajte u današnjem "Avazu".

Na stranicama Crne hronike donosimo i sve o skandalu u Tuzli nakon što je priveden mladi policajac jer je uhapsio supruga zamjenice glavnog tužioca TK.

U Banjoj Luci je potvrđena optužnica za stravično ubistvo Brune Rolda, beskućnika kojeg su vezali, zaklali pa zapalili.

Jedan od najznačajnijih muzičara na ovim prostorima, Darko Rundek, u razgovoru za "Avaz" kazao je da ima više poroka te je otkrio neke nepoznate detalje o sebi.

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u spektakularnoj utakmici slavila u Rigi protiv Latvije, a detalje meča, kao i reakcije nakon njega, čitajte na sportskim stranama.

U današnjem "Avazu" pročitajte i prilog "Sedmica".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.