ČEGA SE LIK DOSJETIO

Prvorazredni kulinarsko-politički skandal: Trpeza bez svinjetine i alkohola posvađala jajački HDZ i SDA

A da sve bude još gore i u rubrici vjerovali ili ne, ovu banalnost Šimunović i drugi predstavili su kao prvorazredni politički problem u kraljevskom gradu

Lijevo kadrovi HDZ-a, a desno SDA. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

22.2.2020

Danas se obilježava Dan općine Jajce. Tim povodom jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. Međutim, kako svjedoče prisutni, atmosfera nimalo nije bila na zavidnom nivou.  

Predsjedavajući Općinskog vijeća Ivo Šimunović (HDZ) na samoj sjednici zamjerio je načelniku općine Edinu Hozanu (SDA).

A razlog je bizaran.

Facebook status u kojem se problematizira pršuta kao prvorazredni skandal. Avaz

Šimunovića je, naime, naljutilo to što na svečanoj zakusci, nakon održane sjednice, na trpezi nije bilo svinjskog mesa i alkohola!?

A da sve bude još gore i u rubrici vjerovali ili ne, ovu banalnost Šimunović i drugi predstavili su kao prvorazredni politički problem u kraljevskom gradu i "još jedan način majoriziranja Hrvata".

Prije toga, banalnost na društvenim mrežama komentirao je i jedan od glavnih HDZ-ovaca u Jajcu Anton Brtan, koji je i direktor općinske Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

A da nešto ne štima, dokaz je i fotografija sa svečane sjednice Općinskog vijeća, na kojoj se jasno vidi podijeljenost, na lijevoj strani sale sjedili su kadrovi HDZ-a, a na desnoj SDA.

Budući da nisu mogli izdržati bez nekog ljutog pića, Šimunović je svoje goste pozvao u drugi restoran da ih počasti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.