SVEČANOST

Izetbegović poručio "Crnim labudovima": Ponosan sam što niste nikada izdali domovinu

Obraćajući se saborcima, ministar Bukvarević čestitao je na svim naporima koje ulažu da sačuvaju istinu od zaborava

S današnje skupštine Udruženja boraca "Crni labudovi". FENA

Fena

22.2.2020

S današnje skupštine Udruženja boraca "Crni labudovi" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je izvještajnoj skupštini Udruženja boraca "Crni labudovi" koja je održana u Olovu, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića. 

Među gostima su bili i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

Izetbegović je ovom prilikom zahvalio pripadnicima "Crnih labudova" za sve što su činili u ratu, ali i miru, te istakao da je "ponosan što je poznavao i poznaje ove hrabre momke koji nikada nisu izdali domovinu".

Obraćajući se saborcima, ministar Bukvarević čestitao je na svim naporima koje ulažu da sačuvaju istinu od zaborava i prenesu na generacije koje dolaze.

S današnje skupštine Udruženja boraca "Crni labudovi". Fena

Predsjednik Udruženja Avdo Subašić zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji dosadašnjih projekata te najavio neke od značajnih aktivnosti u narednom periodu. Posebno se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u BiH kazavši da niko nema prava da dijeli BiH, jer je ona natopljena šehidskom krvlju i krvlju boraca koji su je branili bez bilo kakvog interesa, navodi se u saopćenju.

Podsjetili su i na riječi prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića da "Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svjetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada. 

To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde. To je bio naš san o Bosni i samo takva Bosna može da postoji i opstane".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.