BIHAMK Stanje na putevima

Zbog radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Jablanica - Mostar i Sarajevo - Trnovo

U toku su radovi na uklanjanju odrona na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka u mjestu Ugarak

Avaz.ba
24.02.2020 06:57

Vozačima se skreće pažnja na odrone i kamenje na putu

Foto: Avaz

Zbog nižih temperatura u jutarnjim satima moguće je stvaranje poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

- Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćeno je iz BIHAMK-a

U toku su radovi na uklanjanju odrona na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. 

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

  • Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
    Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta Foto: Screenschot

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jablanica - Mostar (Potoci), Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Komentari

NA VRH