LIJEPE VIJESTI Nalazi krvi, pregled pedijatra, ultrazvuk abdomena i vrata uredni

Nema nikakvih naznaka vraćanja raka kod malog heroja Maka Hasića

Dječaku je krajem marta prošle godine dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma, koji ovaj dječak pobijedio

Z.K. / Avaz.ba

Odmor nakon brojnih pregleda

Foto: Facebook


Posljednji nalazi krvi, pregled pedijatra te ultrazvuk abdomena i vrata osmogodišnjeg Maka Hasića su uredni. Ovo je na svom Facebooku profilu potvrdila Lejla Husejnović, majka dječaka kojem je u martu prošle godine dijagnosticirana rijetka vrsta raka - Burkittov limfom. Kontrola je rađena u bolnici u Istanbulu.

- Mak je odradio danas nalaze krvi, pregled pedijatra, ultrazvuk abdomena i vrata. S obzirom na to da nema nikakvih naznaka vraćanju raka, doktori su odlučili da je nepotrebno raditi magnet danas. Za tri mjeseca ponovo ide u Istanbul na kontrolu. Do tada ćemo raditi mjesečni check-up u Sarajevu. Hvala vam na podršci - napisala je Makova majka.

  • Odlazak u Istanbul: Mak šalje veliko srce svima

    Odlazak u Istanbul: Mak šalje veliko srce svima

    Foto: Facebook


Dječaku je krajem marta prošle godine dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom u četvrtom stadiju. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.

Više o temi Mak Hasić

NA VRH

Podijeli članak na