LIJEPE VIJESTI

Nema nikakvih naznaka vraćanja raka kod malog heroja Maka Hasića

Dječaku je krajem marta prošle godine dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma, koji ovaj dječak pobijedio

Odmor nakon brojnih pregleda. Facebook

Piše: Z.K. / Avaz.ba

24.2.2020

Posljednji nalazi krvi, pregled pedijatra te ultrazvuk abdomena i vrata osmogodišnjeg Maka Hasića su uredni. Ovo je na svom Facebooku profilu potvrdila Lejla Husejnović, majka dječaka kojem je u martu prošle godine dijagnosticirana rijetka vrsta raka - Burkittov limfom. Kontrola je rađena u bolnici u Istanbulu.

- Mak je odradio danas nalaze krvi, pregled pedijatra, ultrazvuk abdomena i vrata. S obzirom na to da nema nikakvih naznaka vraćanju raka, doktori su odlučili da je nepotrebno raditi magnet danas. Za tri mjeseca ponovo ide u Istanbul na kontrolu. Do tada ćemo raditi mjesečni check-up u Sarajevu. Hvala vam na podršci - napisala je Makova majka.



Odlazak u Istanbul: Mak šalje veliko srce svima. Facebook

Dječaku je krajem marta prošle godine dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom u četvrtom stadiju. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.