MOSTAR Uskoro aktivnosti na izradi studije izvodljivosti

Bešlić dobio konačni prijedlog za potencijalne lokacije, na „Uborak“ stiže federalna inspekcija

Nakon odabira konačne lokacije, slijedi pribavljanje neophodne urbanističko-tehničke dokumentacije

M. Sm. / Avaz.ba

"Uborak" u blokadi

Foto: M. Smajkić


Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić službeno je danas od Stručnog tima za izradu prijedloga novih lokacija za smještaj deponije komunalnog otpada dobio konačni prijedlog, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara. 

- Budući da se radi o šest takvih lokacija, Grad Mostar će angažirati stručnu organizaciju, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, s ciljem izrade projektnog zadatka za izradu studije izvodljivosti potencijalnih lokacija - navedeno je u saopćenju.

Nakon toga, rečeno je, bit će raspisan javni poziv za odabir izvršioca radova na izradi studije izvodljivosti, gdje bi se metodom usporedbe u smislu zadovoljavanja unaprijed postavljenih kriterija došlo do najpovoljnije od ponuđenih šest lokacija.

  • "Uborak" u blokadi

    "Uborak" u blokadi

    Foto: M. Smajkić


- Nakon odabira konačne lokacije slijedi pribavljanje neophodne urbanističko-tehničke dokumentacije - projektna dokumentacija - naveli su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, mještani okupljeni oko Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ od subote drže u blokadi deponiju „Uborak“. Na ovaj čin su se odlučili upravo zbog činjenice jer im gradske vlasti nisu dostavile nikakve informacije do petka, do kada su im dali rok, u vezi s ispitivanjem potencijalnih lokacija.

S druge strane, kako saznajemo, u srijedu će biti održan sastanak između glavnog federalnog urbanističko-ekološkog inspektora Ejuba Salkića i postupajuće okolišne inspektorice Alme Kereš s predstavnicima Inicijative.

Zahtjev za sastanak, koji će biti održan u prostorijama JP „Deponija“, glavnom federalnom inspektoru uputili su predstavnici Inicijative, kako nam je to potvrdio Omer Hujdur.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na