MOSTAR

Bešlić dobio konačni prijedlog za potencijalne lokacije, na „Uborak“ stiže federalna inspekcija

Nakon odabira konačne lokacije, slijedi pribavljanje neophodne urbanističko-tehničke dokumentacije

"Uborak" u blokadi. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

24.2.2020

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić službeno je danas od Stručnog tima za izradu prijedloga novih lokacija za smještaj deponije komunalnog otpada dobio konačni prijedlog, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara. 

- Budući da se radi o šest takvih lokacija, Grad Mostar će angažirati stručnu organizaciju, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, s ciljem izrade projektnog zadatka za izradu studije izvodljivosti potencijalnih lokacija - navedeno je u saopćenju.

Nakon toga, rečeno je, bit će raspisan javni poziv za odabir izvršioca radova na izradi studije izvodljivosti, gdje bi se metodom usporedbe u smislu zadovoljavanja unaprijed postavljenih kriterija došlo do najpovoljnije od ponuđenih šest lokacija.

"Uborak" u blokadi. M. Smajkić

- Nakon odabira konačne lokacije slijedi pribavljanje neophodne urbanističko-tehničke dokumentacije - projektna dokumentacija - naveli su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, mještani okupljeni oko Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ od subote drže u blokadi deponiju „Uborak“. Na ovaj čin su se odlučili upravo zbog činjenice jer im gradske vlasti nisu dostavile nikakve informacije do petka, do kada su im dali rok, u vezi s ispitivanjem potencijalnih lokacija.

S druge strane, kako saznajemo, u srijedu će biti održan sastanak između glavnog federalnog urbanističko-ekološkog inspektora Ejuba Salkića i postupajuće okolišne inspektorice Alme Kereš s predstavnicima Inicijative.

Zahtjev za sastanak, koji će biti održan u prostorijama JP „Deponija“, glavnom federalnom inspektoru uputili su predstavnici Inicijative, kako nam je to potvrdio Omer Hujdur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.