AKTUELNO

Dodik: Za BiH i Đukanovića je najbolje da se odgodi njegova posjeta

Posjeta planirana za mart

Milorad Dodik. Arhiv

Srna

25.2.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi i za BiH i za crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića bilo najbolje da se odgodi njegova zvanična posjeta našoj zemlji, koja je planirana za početak marta.

Dodik je rekao da vjeruje da ovakav njegov stav o dolasku Đukanovića pomaže SPC u uslovima kada doživljava progon u Crnoj Gori.

On je podsjetio da je crnogorska vlast sa jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za SPC i njenu imovinu ostalo da se rješava pitanje putem zakona, i to tako da se najčešće ta imovina u znatnom obimu bude oduzeta.


Milorad Dodik. Arhiv

Dodik je dodao da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja samoproglašenog Kosova.

- Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje - kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je riječ o istom vjerujućem narodu i ovdje je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori - rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio parlamentarce Crne Gore da odgode donošenje Zakona o vjeroispovijesti, a i kada su ga usvojili apelovao da pokušaju razumjeti SPC.

Podsjećamo, u Narodnoj skupštini je 21. februara zaprimljen Dodikov zahtjev za sazivanje posebne sjednice parlamenta tog bh. entiteta o pokretanju vitalnog interesa RS-a na dvije odluke usvojene u Predsjedništvu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.