NA LICU MJESTA

U Međugorju boravi stotinjak italijanskih hodočasnika

Svi oni dolaze s područja u kojem nisu zabilježeni slučajevi koronavirusa, kazao nam je Željko Vasilj, voditelj tamošnje Turističke zajednice

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

25.2.2020

Međugorje danas: Vansezonski period. M. Smajkić

U Međugorju trenutno boravi stotinjak italijanskih hodočasnika, međutim, svi oni dolaze s područja u kojem nisu zabilježeni slučajevi koronavirusa, kazao nam je Željko Vasilj, voditelj tamošnje Turističke zajednice. 

Kako je istakao, pomno se prati situacija s koronavirusom u svijetu, pogotovo najvažnijih tržišta za Međugorje, kao što je italijansko. Međutim, ohrabruje činjenica da će sezona početi praktično za mjesec i po, tačnije, s početkom Uskrsa, te da će, kako je naveo, do tada stvari biti puno jasnije.

- Mi smo sad u takozvanom vansezonskom periodu i jako mali broj turista, inače, boravi u Međugorju. Kada je riječ o otkazivanju turističkih dolazaka, za sada je sve to na dugom štapu, obično, agencije na prije deset dana ugovaraju aranžmane za Međugorje. Nadamo se da će se situacija smiriti do Uskrsa, ipak do tada ima još vremena - kazao nam je Vasilj.

Ni na Mostarskom aerodromu, kako nam je potvrđeno, nema čarter-letova za Italiju, a tokom januara i februara su odranije otkazane redovne linije za Rim.

Inače, na današnjoj sjednici Vlade HNK donesena je odluka o izdvajanju 200.000 KM za sufinansiranje adaptiranja i opremanja izolacijskih soba u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za prijem i liječenje eventualno oboljelih od koronavirusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.