SARAJEVO Nakon što su jučer došli rezultati testiranja

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS oglasio se o kineskim državljanima

Pacijenti smješteni u izolaciju

Avaz.ba
26.02.2020 08:16

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Foto: Ilustracija

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo oglasio se u vezi s hospitalizacijom državljana Kine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

- Dana 25. februara 2020. godine u prostorima Klinike za plućne bolesti KCUS-a hospitalizirana su tri pacijenta, državljana NR Kine, koji u BiH borave od subote, 22. februara 2020. godine, i koji su pod stalnim epidemiološkim nadzorom. Razlog njihove hospitalizacije je pojava simptoma koji bi mogli odgovarati infekciji koronavirusom. Pacijenti su posebnim vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS transportirani u Kliniku za plućne bolesti, gdje je izvršen pregled te uzeti uzorci za mikrobiološku analizu - istakli su u saopćenju iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

  • Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
    Klinički centar Univerziteta u Sarajevu Foto: Ilustracija

Naveli su kako su pacijenti smješteni u izolaciju, te da su bili pod nadzorom ljekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne bolesti KCUS-a sve do pristizanja rezultata analiza.

- Nakon što je potvrđeno da su rezultati testova na koronavirus negativni, pacijenti su otpušteni iz Klinike za plućne bolesti i bit će i dalje predmet epidemiološkog nadzora - kazali su.

Komentari

NA VRH