SASTANCI

Turković - Sinanolu: Podrška provođenju planova i strategija u BiH

Turković je istaknula i da su Sinanolu i osoblje UN-a doprinijeli realizaciji značajnog broja programa i projekata koje ta organizacija uspješno provodi u BiH

Sa sastanka: Unapređivanje saradnje BiH i UN-a. MVPBiH

Avaz.ba / Fena

26.2.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je u oproštajnu posjetu rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Sezin Sinanolu (Sinanoglu) i zahvalila joj za lični angažman i zalaganje za unapređivanje saradnje BiH i UN-a tokom četiri i po godine mandata.

Istakla je i da su Sinanolu i osoblje UN-a doprinijeli realizaciji znatnog broja programa i projekata koje ta organizacija uspješno provodi u BiH.

Iskazala je spremnost UN-a da nastavi pružati podršku BiH, prvenstveno u provedbama planova i strategija na nivou BiH.


Sezin Sinanolu i Bisera Turković. MVPBiH

Ministrica Turković naglasila je da će se i lično založiti za jaču ulogu Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao predstavnika državnih institucija, u saradnji sa UN-om.

Sagovornice su ocijenile da postoji dobra saradnja državnih institucija Bosne i Hercegovine i misije UN-a u našoj državi te da je treba još kvalitetnije poticati.

- Razgovaralo se i o najavljenom dolasku generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guteresa (Guterres) na centralnu komemoraciju obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici te mogućnostima da se generalni sekretar tokom boravka u BiH susretne sa zvaničnicima naše države.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.