SJEDNICA NSRS Burna rasprava

Dodik odbrusio Staniću u Skupštini: Tražio si od mene milion KM da pređeš u SNSD

Ako želite da ova tačka bude skinuta s dnevnog reda, onda želite da Đukanović dođe u Srebrenicu

Avaz.ba
26.02.2020 20:19

Milorad Dodik

Foto: Screenshot

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je ova stranka spremna za dogovor i jedinstvo ako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povuče prvi zaključak u vezi s posjetom predsjednika Crne Gore Bosni i Hercegovini.

- Ako se to ne uradi, ništa nećemo podržati. Ako povučete, razgovarat ćemo o podršci drugom zaključku o Frontexu - rekao je Stanić.

On je dodao da je SDS za jedinstvo srpskih stranaka u Republici Srpskoj koje će biti principijelno, dosljedno i zasnovano na političkoj odgovornosti, ali ne na način kako to radi SNSD i njegovo rukovodstvo.

  • Milorad Dodik
    Milorad Dodik Foto: Screenshot

Dodao je da je aktuelna vlast, predvođena SNSD-om, otuđila ogroman novac, te da s time treba prestati, pa tražiti jedinstvo.

Dodik je u replici rekao da su netačne tvrdnje Stanića, o kojem najbolje govori rejting u Prnjavoru, gdje živi. On je rekao da su nevjerovatne Stanićeve priče o poštenju, a ranije je tražio milion KM da pređe u SNSD.

- Ako želite da ova tačka bude skinuta s dnevnog reda, onda želite da Milo Đukanović dođe u Srebrenicu - rekao je Dodik.

Komentari

NA VRH