SARAJEVO

Vijećnici Općine Centar usvojili inicijativu: 100.000 KM za sigurnost državne granice

Načelnik Ajnadžić u potpunosti podržao poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u toj oblasti

Sa sjednice. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

27.2.2020

Na 51. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar vijećnici su usvojili inicijativu da bude izdvojeno 100.000 KM za sigurnost državne granice u jeku migrantske krize. 

Ranije je na sastanku rukovodstva Vijeća načelnik Nedžad Ajnadžić dobio od Ministarstva sigurnosti BiH pismo u kojem je tražena podrška.

Načelnik Ajnadžić u potpunosti je podržao poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u toj oblasti.

Nedžad Ajnadžić. Avaz

- Polazeći od najvećeg značaja obezbjeđenja državne granice na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dramatično stanje u jeku migrantske krize, nepokrivenost ljudstvom i opremljenošću naših graničara, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić u potpunosti podržava poziv ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u ovoj oblasti - saopćili su iz Općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.