SARAJEVO Na 51. redovnoj sjednici

Vijećnici Općine Centar usvojili inicijativu: 100.000 KM za sigurnost državne granice

Načelnik Ajnadžić u potpunosti podržao poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u toj oblasti

A. Č. / Avaz.ba
27.02.2020 11:31

Sa sjednice

Foto: Avaz

Na 51. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar vijećnici su usvojili inicijativu da bude izdvojeno 100.000 KM za sigurnost državne granice u jeku migrantske krize. 

Ranije je na sastanku rukovodstva Vijeća načelnik Nedžad Ajnadžić dobio od Ministarstva sigurnosti BiH pismo u kojem je tražena podrška.

Načelnik Ajnadžić u potpunosti je podržao poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u toj oblasti.

  • Nedžad Ajnadžić
    Nedžad Ajnadžić Foto: Avaz

- Polazeći od najvećeg značaja obezbjeđenja državne granice na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dramatično stanje u jeku migrantske krize, nepokrivenost ljudstvom i opremljenošću naših graničara, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić u potpunosti podržava poziv ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u ovoj oblasti - saopćili su iz Općine.

Komentari

NA VRH