PROJEKTI

Izgradnja novog mosta kod Bosanske Gradiške ide brže nego što je predviđeno

Pomaci vidljivi svakodnevno

Piše: B.G. / Avaz.ba

27.2.2020

Izgradnja novog mosta kod Bosanske Gradiške ide brže nego što je predviđeno - Avaz
Dnevni avaz
Izgradnja novog mosta kod Bosanske Gradiške ide brže od predviđenog - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Izgradnja međudržavnog mosta preko rijeke Save u mjestu Čatrnja kod Bosanske Gradiške odvija se čak i brže od predviđene dinamike. 

Zahvaljujući dužem razdoblju s povoljnim vremenskim uvjetima, ozbiljnom pristupu izvođača radova i finansijera, pomaci u izgradnji ovog objekta vrijednog skoro 40 miliona eura vidljivi su svakodnevno.

Gradilište mosta, nove carinske terminale i dionicu autoputa prema rijeci Savi danas su obišli Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH , Dušan Topić, direktor JP "Autoputevi RS", gradonačelnik Bosanske Gradiške Zoran Adžić i prvi čovjek "Integral inžinjeringa" Slobodan Stanković, koji je prisutne ukratko upoznao s aktuelnostima na gradilištu.

Ovi projekti istaknuti su kao veoma značajni za cijelu BiH, a novi carinski terminali okarakterizirani su kao jedni od najboljih u cijeloj Evropi.

Danas je bilo govora i o izgradnji saobraćajne obilaznice oko Bosanske Gradiške te o ideji da se u neposrednoj blizini novog mosta na površini od 400 hektara zemljišta izgradi slobodna poslovna zona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.