SARAJEVO

Predstavljen Škoda Kamiq: Sve ukazuje na to da bi mogao biti vrlo popularan u BiH

Dobra standardna oprema i sigurnosni sistemi

Kamiq: Zvanično stigao u BiH. M. Kadrić

Piše: N. D. / Avaz.ba

27.2.2020

Škoda je danas zvanično u Bosni i Hercegovini prestavila najmanji terenac u svojoj floti. Zove se Kamiq i zasigurno će plijeniti pažnju, utisak je koji je već predstavljanjima u svijetu bio jasan svima.

Ako se zna kolika je popularnost Škoda modela kod nas, a onda i kada se u obzir uzme da Kamiq nudi dobru standardnu opremu i sigurnosne sisteme, trebalo bi biti da je danas predstavljen model koji bi mogao postati izuzetno tražen u BiH. Naravno, u ponudi će se naći više paketa opreme, za manje i više probirljive.

Treba naglasiti da su u Škodi mislili na različite ukuse i kada se govori o ponudi motora. Tri dizelaša, jedan benzinski i jedan CNG (na e-gas) bit će u ponudi, pa će se tako moći naći za svakoga ponešto.


Sa promocije Škoda Kamiqa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Možda bi adut ovog modela u groznici kakvu izaziva SUV scena, mogla biti i cijena. Već ranije je Škoda objavila da se cijena Kamiqa u BiH kreće već do 29.800 KM za osnovni model s benzinskim motorom od 95 KS i petostepenim ručnim mjenjačem. Naravno, na raspolaganju su i jače verzije, kao i automatik opcije za benzince.

Za ljubitelje dizelaša, treba spomenuti da se jedini dizelski motor koji je smještan pod haubu Kamiqa može naći u različitim izvedbama. Radi se o motoru 1.6 TDI sa 115 KS i 250 Nm obrtnog momenta, ali je u ponudi sa šestostepenim ručnim mjenjačem ili sedmostepenim automatikom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.