REAKCIJE Predsjednik PDP-a tvrdi da se lider SNSD-a stalnim sukobima pokušava održati na političkoj sceni

Borenović: Opozicija u RS poručuje Dodiku "Goodbye, Mile"

Podsjetio da Dodik jučer na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS nije govorio kao nedavno "Goodbye BiH“

Avaz.ba / Fena

Borenović: SNSD je ugrozio grant sredstva za bolnice u RS

Foto: Avaz


Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i zastupnik u Parlamentu BiH Branislav Borenović tvrdi da se lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik na bazi stalnih sukoba pokušava održati na političkoj sceni.

Podsjetio je da Dodik jučer na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS nije govorio kao nedavno "Goodbye BiH“.

- Vjerovatno je ''Welcome back, BiH''. To pokazuje svu nemoć, galamu, bez bilo kakve potrebe i smisla, koja proizvodi dodatne turbulencije. Sinoćnja sjednica Narodne skupštine RS pokazala je da mu i mi kao opozicija možemo reći "Goodbye, Mile". Definitivno - rekao je Borenović i naveo da nema više potrebe da se sastaju, s obzirom na to da nema iskrenih namjera Dodika za dogovor o nekim ključnim pitanjima za RS, kojih se lider SNSD-a ne pridržava.

  • Borenović: Za Dodika je najbolnije kada "dirnete u pravosuđe BiH, jer ga on vodi“

    Borenović: Za Dodika je najbolnije kada "dirnete u pravosuđe BiH, jer ga on vodi“

    Foto: Avaz


Borenović je na konferenciji na novinare u Banjoj Luci rekao da je za Dodika najbolnije kada "dirnete u pravosuđe BiH, jer ga on vodi“ te ga optužio za prijenos nadležnost, s obzirom na to da se u zakonu o izboru sudija iz RS Ustavnog suda BiH predlaže njihov izbor na nivou BiH, a ne u RS.

Kao zastupnik PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH smatra da je opravdan Zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, koji je predložio poslanik SDS-a Dragan Mektić, za koji su jučer i glasali.

- Ponašali smo se odgovorno, a SNSD je ugrozio grant sredstva za bolnice u RS. Interes naroda koji žive u BiH je da se pravosuđe počne rješavati, jer je to rak-rana BiH i zato imamo ovakve političke strukture u BiH, koje mogu raditi šta hoće. I to je bitno za Dodika i otuda njegova reakcija – rekao je Borenović.

Više o temi Branislav Borenović

NA VRH

Podijeli članak na