PRAG

Turković - Radman: BiH visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja Vijećem EU

Ministrica Turkovć zahvalila na podršci koju Hrvatska iskazuje BiH u procesu EU integracija

Turković i Radman: Prijateljski odnosi dvije zemlje. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Avaz.ba / Fena

27.2.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se s ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država Višegradske grupe i zapadnog Balkana, koji se održava u Pragu.

Turković i Radman su naglasili da su bilateralni odnosi BiH i Hrvatske, i pored više otvorenih pitanja, dobri i prijateljski.

Ministrica Turkovć zahvalila je na podršci koju Hrvatska iskazuje BiH u procesu EU integracija, dok je Radman naglasio da je BiH visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije. Najavio je nastavak podrške evropskom putu BiH.


Turković i Radman: Susret u Pragu. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Izvijestio je Turković i o pripremama za samit Evropske unije i zapadnog Balkana, koji će se u maju održati u Zagrebu. Sagovornici su razmijenili i mišljenja o novoj metodologiji pregovora o pristupanju država zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Na sastanku je razgovarano i o problemu gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori te aktivnostima u vezi s otvaranjem Generalnog konzulata BiH u Hrvatskoj, sa sjedištem u Rijeci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.