BEOGRAD

Prvo zasjedanje Komisije za saradnju skupština Republike Srpske i Srbije

Istovremeno će biti održan i sastanak generalnih sekretara Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine Srbije

Gojković i Čubrilović. Agencije

Avaz.ba

28.2.2020

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas će u Beogradu svečano otvoriti prvo zasjedanje Komisije za saradnju ove dvije skupštine.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika, svi članovi delegacije Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovat će plenarnoj sjednici Skupštine Srbije, saopćeno je iz Narodne skupštine RS.

Svečano otvaranje sjednice Komisije zakazano je za 12 sati. 

Nastavak rada Komisije, kojom će rukovoditi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković i potpredsjednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić, planiran je za 14:40 sati.

Komisija će raditi po temama. 


Čubrilović i Gojković. Agencije

Prva sjednica Komisije održava se na inicijativu predsjednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković, a na osnovu Memoranduma o obrazovanju Komisije za saradnju koji su dva predsjednika parlamenata potpisali 26. septembra 2018. godine. 

Istovremeno će biti održan i sastanak generalnih sekretara Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine Srbije na osnovu Protokola između stručnih službi dva parlamenta, radi uspostavljanja konkretne saradnje putem stručnog usavršavanja zaposlenih i razmjene kadrova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.