SASTANCI

Turković: Važna podrška Višegradske grupe zemljama zapadnog Balkana

Ministrica izrazila uvjerenje da će Fond za zapadni Balkan biti dobar primjer za unapređenje regionalne saradnje

Turković u Pragu: Unapređivanje regionalne saradnje. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Avaz.ba / Fena

28.2.2020

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković prisustvovala je 27. februara u okviru sastanka ministara vanjskih poslova država Višegradske grupe i zapadnog Balkana u Pragu potpisivanju Memoranduma o saradnji Međunarodnog višegradskog fonda (IVF) i Fonda za zapadni Balkan (WBF). 



Dobar primjer

Naglasila je da sastanak u Pragu potvrđuje vrlo važnu podršku Višegradske grupe zemljama zapadnog Balkana na njihovom evropskom putu, kao i doprinos Višegradske grupe i Međunarodnog višegradskog fonda uspostavljanju Fonda za zapadni Balkan.

Izrazila je uvjerenje da će Fond za zapadni Balkan biti dobar primjer za unapređivanje regionalne saradnje. Istakla je da je skup u Pragu odlična prilika za razmjenu mišljenja o trenutnom zamahu budućnosti regije zapadnog Balkana.


Brojni susreti u Pragu. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Izvršni direktori Međunarodnog višegradskog fonda i Fonda za zapadni Balkan upoznali su učesnike sastanka Višegradske grupe i zapadnog Balkana s projektima čiji je cilj jačanje civilnog društva u regiji, kao i kontinuirana saradnja dva fonda. Predstavili su postignuća i planove za razvoj Fonda za zapadni Balkan.


Tehnička pomoć

Naglasili su i da će se na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji omogućiti da Međunarodni višegradski fond nastavi s tehničkom pomoći Fondu za zapadni Balkan, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.