OPREZ Kakvo je jutros stanje na putevima

Krenuli ste u Zenicu, Sarajevo, Mrkonjić-Grad ili Jajce: Ovo morate znati

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava

Avaz.ba

Poledica i magla

Foto: Ilustracija


Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na putevima Zenica - Sarajevo i Kupres - Šuica, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva, te mjestimično uz Lašvu i Vrbas. Zbog niskih temperatura mogući su nailasci na poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 9 do 15 sati (osim nedjelje) na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Deminerski radovi izvode se od 7:30 do 16 sati na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ (prijevoj Lanište). Na ovoj dionici dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

  • Stanje na putevima

    Stanje na putevima

    Foto: Ilustracija


Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Povodom nastupajućeg praznika Dana nezavisnosti večeras od ponoći do 2. marta do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Više o temi BIHAMK

KONTROLE
Saznajte gdje su danas radari
NA VRH

Podijeli članak na