REGION

Litija u Podgorici: Amfilohije opet pozvao na povlačenje Zakona

Mi sa ovog mjesta umoljavamo, da ne kažem i zahtijevamo od našega predsjednika i premijera i od Skupštine Crne Gore da radi svoga obraza, radi obraza Crne Gore povuku onaj bezbožni

Pobjeda.me / Avaz.ba

29.2.2020

Podgorica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vjernici iz Crne Gore okupljaju se ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a liturgija kojoj prisustvuje i ambasador Srbije Vladimir Božović, počela je u Hramu Hristovog Vaskrsenja, piše Pobjeda.me.

Mitropolit kijevski Onufrije danas će predvoditi litiju ulicama Podgorice.

On je s Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve (SPC) služio liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a nakon toga u 11 sati predvodit će litiju do manastira na Nemanjinom gradu.

Njegova posjeta, kako piše na sajtu MCP, "ujedno je i podrška borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori".

Mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije još jednom je pozvao vlasti da povuku Zakon o slobodi vjeroispovijesti.


- Mi s ovog mjesta umoljavamo, da ne kažem i zahtijevamo od našeg predsjednika i premijera i od Skupštine Crne Gore da radi svoga obraza, radi obraza Crne Gore povuku onaj bezbožni anticrnogorski, antisrpski, antivaseljenski, antievropski zakon i da time i u njima i u svima nama pobijedi pravda i istina Božija, da pobijedi bratska ljubav među svima nama. Nadamo se da će to uraditi ako hoće da budu zapamćeni u historiji Crne Gore kao časni i čestiti ljudi. Ako hoće da izgube obraz i dušu svoju pred potomstvom, i da budu da budu najsramnija grupa koja je vladala Crnom Gorom, mogu i tako, ali se nadamo da neće tako uraditi - kazao je Amfilohije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u kojem je prethodno služena liturgija povodom praznika Svetog Simeona Mirotočivog.

Nakon toga je krenula litija SPC-a, koju predvodi mitropolit kijevski Onufrije s četiri episkopa i s više od 15 vladika Srpske pravoslavne crkve.

Podsjetimo, za današnju litiju organiziran je prijevoz iz više crnogorskih gradova, ali i iz Beograda.

Kako je za Antenu M rečeno iz policije, organiziranim grupama nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.