PROCESI

Tužilaštvo KS provjerava snimak afere u SDA, hoće li se provjeriti i nezakonito snimanje i distribuiranje

Radi se o snimku razgovora o navodnoj kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo

Snimak sinoć objavljen. Printscreen snimka

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

29.2.2020

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS, provjerava navode iz medijskih članaka vezano za objavljeni snimak.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, kazala nam je da se poduzimaju sve mjere i radnje iz nadležnosti ove dvije institucije. No, nije nam mogla reći hoće li se u ovoj fazi provjeriti i teško krivično djelo ilegalno i nezakonito snimanje i nelegalno distribuiranje snimka, član 188. Federalnog krivičnog zakona.

Semir Efendić (SDA), načelnik općine Novi Grad, objavio je sinoć audiosnimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu u sarajevskom hotelu ''Holiday''.


Snimak sinoć objavljen. Screenshot

Radi se o snimku razgovora o navodnoj kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Akteri razgovora bili su potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić, kantonalni zastupnik Sabahudin Delalić, Muhamed Šehović i neimenovana osoba, koja je na snimku označena kao "delegat".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.