REAKCIJE

Čolo se ogradila od aktera audiosnimka: Nisam dio ovoga i ne podržavam ovakve postupke

Oglasila se na Facebooku nakon audiosnimka koji je objavio načelnik općine Novi Grad Semir Efendić

Alma Čolo. Avaz

Avaz.ba

29.2.2020

Članica Predsjedništva SDA i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Alma Čolo oglasila se na Facebooku nakon audiosnimka koji je objavio načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

Čolo se ogradila od svih navoda koje su na snimku iznijeli potpredsjednik SDA i šef Kadrovske komisije Asim Sarajlić, zastupnik u Skupštini KS Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

- Osjećam potrebu da se ogradim, da kažem da nisam dio ovoga i da ne podržavam ovakve postupke. Moje obrazovanje, moje zanimanje, moj moral mi ne dozvoljavaju da šutim - poručila je Čolo na svom Facebook profilu.

Objava Alme Čolo. Screenshot

Podsjećamo, načelnik općine Novi Grad Semir Efendić objavio je snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu. Glavni akter na snimku koji je objavio Efendić je predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je saopćilo da, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS, provjera navode iz medijskih članaka vezano za objavljeni snimak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.