POLITIKA

Mešalić o skupu Naroda i pravde: Došao Konaković, degradator Tuzle i TK, u naš grad

To je onaj kojeg su pustili da vlada Kantonom Sarajevo, koji je znao, a šutio, za sve malverzacije tajkuna kroz višegodišnju pljačku

Elmedin Konaković. Avaz

Piše: Avaz.ba

1.3.2020

Stranka Narod i pravda, na čijem je čelu Elmedin Konaković, promovirana je u Tuzli, a taj skup na Facebooku komentirao je zastupnik DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić.

- Došao Dino Konaković (u daljnjem tekstu Dino K.), degradator Tuzle i Tuzlanskog kantona, u naš grad. Čovjek koji se zdušno bori za ostanak diskriminatorskog Zakona o raspodjeli javnih prihoda prema građanima Tuzle i TK, a što je direktno vezano za naš budžet, naše obrazovanje, našu policiju, naše zdravstvo, naše puteve i infrastrukturu, naše škole itd. Došao da formira stranku NiP, nešto kao sarajevski PDA, nakon moralno posrnule izjave: "Stanovnik Kantona Sarajevo vrijedi dva puta više jer proizvodi pet puta više, udar na taj dio ekonomije znači kolaps KS" - napisao je Mešalić.

Izjava je skandalozna, nastavio je on, imajući u vidu položaj Tuzlanskog kantona, našu proizvodnju uglja, soli, struje a što se zbog centralizirane strukture knjiži prema KS.

- Za Dinu K. Tuzla i Tuzlanski kanton ništa ne znače, jer on, dalje od Semizovca, nije zainteresiran. Jednom sam napisao, ko je taj da prostiš, Dino K. Pa to je onaj kojeg su pustili da vlada Kantonom Sarajevo koji je znao, a šutio, za sve malverzacije tajkuna kroz višegodišnju pljačku. Nije Dino K. nikad izašao na proteste obespravljenog naroda, radnika, boraca, u vidu podrške za pravdu. 

Nije Dinu K. interesirao ni Borački zakon, ni Zakon o stečaju, niti Zakon o radu, niti fabrike koje se gase. Tad je Dino K. uživao sve privilegije SDA miljenika. Dinu K. su samo interesirale sarajevske parali kantonalne firme, preko milijarde KM budžeta od Ilidže do Baščaršije. 

Ovdje u gradu krvi, soli i uglja, dočekalo ga nekoliko preletača kao što je i sam Dino K., neki su promijenili po pet-šest stranaka, pa ljudi traže stranku za listu. NiP je samo prazna lista pred lokalne izbore i ništa više. U njoj nema niti Naroda niti Pravde.... - napisao je Mešalić na Facebooku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.