REAKCIJE

Begić: Plasirana je čista laž, njihov cilj je bio slamanje skupštinske većine da bi se PDA vratila na vlast

Prije desetak dana iz DF-a smo isključili dva člana iz Živinica i Tuzle zbog njihovih namjera, i jedne grupice koja je bila okupljena oko njih, da izvrše puč unutar Kantonalnog odbora

Zlatan Begić. Avaz

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

1.3.2020

Zlatan Begić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Tuzlanskog kantona, komentirao je za "Avaz" posljednja politička dešavanja u ovom kantonu i navode pojedinih medija da je kompletan KO DF-a iz Tuzle i Živinica prešao u Narod i pravdu.

On je to nazvao "čistom laži" te je pojasnilo šta se stvarno dešavalo. 

- Prije desetak dana iz DF-a smo isključili dva člana iz Živinica i Tuzle zbog njihovih namjera, i jedne grupice koja je bila okupljena oko njih, da izvrše puč unutar Kantonalnog odbora. Njihov cilj je bio slamanje aktuelne skupštinske većine kako bi se PDA opet vratila na vlast. Tu postoje snažne veze sa PDA strukturama, to smo mi tek kasnije otkrili i vidjeli u praksi kad je došlo do izbora nove vlade - kazao je za "Avaz" Zlatan Begić, predsjednik KO DF-a Tuzlanskog kantona.

Zlatan Begić. Avaz

Kao rezultat aktivnosti ta dva člana koja se nisu uklapala s onim što vodi stranka na području TK uslijedila je odluka o njihovom isključenju.

- Ta dva člana s još nekolicinom svojih pomagača, njih osam-devet, koji bi svakako bili isključeni iz DF-a, pristupilo je NiP-u. A onda je pompezno prenesena vijest kako su kompletni odbori prešli u ovo stranku, što je apsolutno netačno. Ustvari, mi smo od našeg mnogobrojnog članstva u Tuzli i Živinicama stalno dobivali zahtjeve da se ti ljudi isključe jer su svojim djelovanjem radili protiv interesa DF-a. U Tuzli i Živinicama imamo 2.000-3.000 članova DF-a, a većina se davno distancirala od aktivnosti te grupice - kazao je Begić.

Medijski je sve prenapuhano, smatra on.

- Moje mišljenje je da se u svakoj stranci mora provesti revizija rada pojedinih članova. To nas i građani pozivaju, određene članove koji ne slijede politiku stranke, koji pokušavaju stranku podvrgnuti privatnim, ličnim interesima treba isključiti. Pretpostavka zdravog, demokratskog društva su zdrave političke stranke. Ako želite imati zdravu stranku, povremeno trebate pročistiti redove - rekao je Begić.

Nakon pojašnjenja iz DF-a, opet se pokazalo da najneuspješniji premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković opet plasira laži o tobožnjem jačanju Naroda i pravde. Očigledno, s obzirom na to da je i sam politički preletačević, Konaković pokušava da okupi slabašno jato sličnih preletačevića, koje su njihove stranke već adaktirale s političke scene.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.